< Terug naar Diensten

Blade services

Voor een goed rendement van windturbines is bladonderhoud van groot belang. Door de rotorbladen in perfecte conditie te brengen en te houden, wordt de productieopbrengst van de turbine verhoogd en uiteindelijk meer rendement gehaald. Het liefst combineren we het bladonderhoud met andere reparaties of onderhoud. Zo staat de turbine niet onnodig lang stil. Inspectie, onderhoud en reparatie van rotorbladen van alle merken windturbines? Bij Iver bent u aan het juiste adres.
Iver Wind | Blade Repair

Specialistisch team

De blade engineers van Iver zijn gekwalificeerde specialisten in bladonderhoud. Zo is ons team GBS Blade Repair L3-gecertificeerd, werkt het volgens de IRATA regels en volgt het de zogeheten Sky Climber-trainingen. Onze experts zijn flexibel en snel inzetbaar. Bovendien hebben zij alle materialen tot hun beschikking die nodig zijn voor blade services op het hoogste niveau.

Specialistisch team

De blade engineers van Iver zijn gekwalificeerde specialisten in bladonderhoud. Zo is ons team zowel IRATA- als GBS Blade Repair L3-gecertificeerd en volgt het de zogeheten Sky Climber-trainingen. Onze experts zijn flexibel en snel inzetbaar. Bovendien hebben zij alle materialen tot hun beschikking die nodig zijn voor blade services op het hoogste niveau.

“We zorgen dat we elke dag windturbines
in perfecte staat brengen. Zo dragen we bij
aan een optimaal rendement voor onze opdrachtgevers.”

Inspecties

Wij voeren inspecties kostenefficiënt uit, met behulp van een telescoop-inspectiesysteem of rope access (klimtechnieken). Hierdoor besparen we kosten ten opzichte van hoogwerkers en skyclimbers. Na inspectie volgt een gedetailleerd rapport met bevindingen en aanbevelingen van onze experts.

Het telescoopinspectiesysteem

Telescoopinspecties worden snel en accuraat vanaf de grond uitgevoerd. Het telescoopsysteem bestaat uit een statief, een HD-camera, geplaatst op een gemotoriseerde robotkop, en een laptop. Zo identificeren onze experts de defecten en kunnen ze vastgelegd worden in een nauwkeurig rapport

Onze professionals kunnen inspringen
op elk moment in de levenscyclus van
de turbine.

Benieuwd wat Iver voor u kan betekenen?

Rope access en skyclimber

Onze experts gebruiken rope access om werkzaamheden uit te voeren. Dit is een methode van werken op hoogte waarbij gebruik wordt gemaakt van touwen, klimgordels en klimmaterialen. Via deze techniek voeren onze experts inspectie, onderhoud en reparatie uit aan windturbines. Ook bezit Iver Blade Services een eigen sky climber, een soort platform dat tegen de mast van een turbine hangt. Zo kunnen onze bladexperts op hoogte hun werk veilig uitvoeren. Meer weten over onze werkwijze? Lees hier verder.

Preventief onderhoud

Ook voor het onderhoud van rotorbladen bent u bij Iver aan het goede adres. Net als de windturbine hebben de rotorbladen periodiek onderhoud nodig. Preventief onderhoud bespaart veel onderhoudskosten, geluidsoverlast en grote gevolgschades. Daarnaast wordt het rendement van de turbine erdoor verbeterd. U kunt dit laten meenemen in uw normale onderhoudscontract of een speciaal onderhoudscontract voor blade service met ons aangaan. Behalve bladonderhoud voeren wij ook torenonderhoud uit.

Reparatie

Schade aan rotorbladen komt vaak voor. Denk bijvoorbeeld schade door bliksem, slijtage en erosie. Bij de reparatie worden eventuele gaten, scheuren, breuken en/of productiefouten verholpen. Daarnaast kan schade aan het bladtechnische deel van de wiek opgelost worden, denk aan aan reparaties aan de tipflens, tipkabels en de afstelling van het tipmechanisme. Ook de installatie, bladoptimalisatie en vervanging van de tipreceptoren op het bliksemafleiding systeem kunnen onder handen genomen worden. Ook over reparaties schrijven onze specialisten een gedetailleerd rapport met bevindingen en aanbevelingen.

Vragen over onze diensten?

Laat het ons weten!