Maarten Koudenburg | Nieuwe CEO Iver Wind

Iver stelt Maarten Koudenburg aan als nieuwe CEO

20 februari 2024

LELYSTAD / FRANEKER – Iver, de grootste Independent Service Provider (ISP) voor windturbines in Nederland, kondigt een volgende stap aan naar verdere groei. Na de succesvolle fusie tussen Certion en F&B – en de daaropvolgende acquisities van Solvento en Mocotech – gaat CEO Sjoerd Bartlema zich vanaf begin 2024 vooral richten op commerciële activiteiten binnen het bedrijf. In zijn plaats treedt Maarten Koudenburg aan als nieuwe CEO, die veel (internationale) ervaring met zich meebrengt.

 

Sjoerd Bartlema, oprichter en CEO van Iver – Experts in Wind: “We hebben ons in de afgelopen jaren gevestigd als marktleider in Nederland. We hebben onze eerste stappen in het buitenland gezet en staan nu aan de vooravond van verdere internationale groei. Daar ben ik als oprichter ongelooflijk trots op. Om de professionalisering van de organisatie en internationale groei te versnellen, hebben we besloten om het managementteam van Iver te versterken met een nieuwe CEO die hier veel ervaring in heeft. Ook de focus op commercie blijft belangrijk, wat mij ertoe heeft gebracht me daar volledig op te gaan richten.”

 

Management en groeiambities

Sjoerd Bartlema zal actief blijven in het management team van Iver, samen met Maarten Koudenburg (CEO), Jos van Dijk (CFO) en Robin van Buchem (COO). In deze samenstelling zullen zij de organisatie de komende jaren verder uitbouwen. De koers van de organisatie blijft ongewijzigd. Door op nationaal en internationaal niveau krachten te bundelen streeft Iver – Experts in Wind naar het vergroten van daadkracht en efficiëntie. Iver focust zich op de hele levenscyclus van de windturbines van opdrachtgevers. Het bedrijf biedt onder andere service, onderhoud, montage, demontage, blade services, inspectie, advies en de verkoop van tweedehands onderdelen. Dit dienstenaanbod zal komende jaren worden verbreed om opdrachtgevers nog beter te kunnen ontzorgen.

 

Maarten Koudenburg, voormalig Managing Director bij Heineken Netherlands Supply, reageert: “Het is een eer om de rol van CEO bij Iver op me te nemen. Na 23 jaar gewerkt te hebben bij Heineken was ik op zoek naar een scale-up waarin je echt contact kunt hebben met alle medewerkers. Toen Iver op mijn pad kwam, sprak de eerlijke, pure en trotse cultuur me meteen aan. Daarnaast vind ik duurzaamheid erg belangrijk; het bezig zijn met de volgende generaties en de toekomst. Ik heb er ongelooflijk veel zin in om te starten en dit team van vakmannen te kunnen ondersteunen in de volgende fase van groei en innovatie.”

 

Match in DNA

Sjoerd Bartlema vult aan: “Tijdens het zoeken naar een nieuwe CEO hebben we gekeken naar iemand die goed past bij het DNA van Iver; waarmee we écht een klik voelen. Iemand die veel kennis met zich meebrengt en samen wil bouwen aan de toekomst van Iver. Maarten heeft veel ervaring met het opzetten van organisaties in het buitenland, evenals het aansturen van internationale bedrijven, zoals Heineken. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken en ik heb er alle vertrouwen in dat Maarten de juiste persoon is voor deze uitdaging.”

 

Over Iver – Experts in Wind

Iver – Experts in Wind werkt vanuit drie locaties in Nederland en een locatie Spanje elke dag aan de windprestaties van hun opdrachtgevers. Iver groeit hard en breidt zich verder uit in Europa met deskundige service op maat voor een maximale performance en een minimale downtime van windturbines op land en op zee. Iver biedt onder andere service, onderhoud, montage, demontage, blade services, inspectie, advies en de verkoop van onderdelen. Zo is het bedrijf op weg om uit te groeien tot Europees marktleider in windturbine service.