Mantenimiento y servicio de sus aerogeneradores | Iver wind

Iver bundelt krachten met Spaanse partner Solvento

LELYSTAD / FRANEKER – Iver is in de zomer van 2022 een nieuwe partnership aangegaan met Solvento, service specialist in de Spaanse windenergiemarkt. Solvento treedt toe tot de Iver Group en zal vanaf heden verder gaan als Iver (Spain). Met deze samenwerking staan we nog sterker in het verwezenlijken van onze visie: samen met de Europese leiders van de energietransitie duurzame missies veranderen in realiteit.

 

Solvento is in 2009 opgericht in Zaragoza (Spanje) door twee ondernemende windexperts. De afgelopen dertien jaar is het uitgegroeid tot een middelgrote Independent Service Provider (ISP) in de windsector. Met een team van meer dan 50 technici biedt Solvento diensten aan gericht op maximale performance en minimale downtime van windturbines. Hieronder vallen onderhoud en inspectie, montage en demontage en de verbetering van producten en andere op maat gemaakte oplossingen voor hernieuwbare energiebronnen. Solvento is internationaal werkzaam, voor klanten in onder andere Spanje, Italië en Polen.

 

Europese uitbreiding

Vanaf nu zal Solvento verdergaan als Iver (Spain). Met deze partnership wordt de eerste stap naar een Europese uitbreiding gezet. Door het vergroten van capaciteit kan er meer technische kennis en ervaring worden uitgewisseld. Daarnaast vullen de diensten van beide partijen elkaar perfect aan. Het resultaat is impact op grotere schaal: opdrachtgevers in binnen- en buitenland worden nog beter ontzorgd, technisch personeel kan breder worden ingezet en de kwaliteit van de service wordt hiermee geoptimaliseerd. 

 

Sjoerd Bartlema, CEO van Iver: “Afgelopen jaar hebben we flink ingezet op onze groei; dat is nodig om aan de marktvraag te kunnen blijven voldoen. Eerst met de fusie van Certion en F&B Group en later ook met Mocotech. Door de partnership met Solvento versterken we onze propositie naar de Europese markt. Miguel Corral Iranzo en ik kennen elkaar al jaren en weten wat we aan elkaar hebben; we werken al meer dan 7 jaar samen. Onze bedrijven delen de ambitie om voorop te blijven lopen en vooruit te blijven denken. De energietransitie is nu. Het is tijd om samen impact te maken.”

 

Miguel Corral Iranzo, de oprichter van Solvento: “Ik ben erg verheugd met het partnership dat wij gevormd hebben met Iver; een zeer professionele ISP, met veel aandacht voor de organisatie en haar mensen. Dat is een stuk DNA dat we delen. Daarnaast zijn we samen gewoon sterker; we hebben niet alleen meer capaciteit om aan de klantvraag te blijven voldoen, ook kunnen we onze klanten hierdoor meer garanties en een betere service bieden. We hebben veel zin om deze nieuwe groeifase met elkaar in te gaan.”

 

Klaas Meindertsma, CFO bij Iver: Miguel Corral Iranzo is een sterke pilaar voor onze organisatie in Spanje; naast een prachtig bedrijf heeft hij een organisatie opgezet die oog heeft voor haar mensen. Door krachten te bundelen kunnen we ook onze medewerkers meer perspectief bieden, in het delen en vermenigvuldigen van kennis en in het doen van meer uitdagende opdrachten.”

 

Wind Energy Hamburg

Het team van Solvento zal onder de leiding van Miguel autonoom blijven opereren. Op Wind Energy Hamburg, van 27 tot en met 30 september 2022, kondigen beide bedrijven de samenwerking aan (booth nummer: B7.661). 

 

Meer weten over ons? Bezoek onze website.

Iver I Oostelijke Industrieweg 54, 8801 JW Franeker

Iver I Titaanstraat 7, 8211 AX Lelystad

 

—- EINDE PERSBERICHT —-